skip to Main Content

Je woning verduurzamen met een warmtepomp

Met een vakkundige warmtepomp installatie bieden we u de zuinige en duurzame oplossing voor het verwarmen van uw woning. Met de stijgende energieprijzen is er steeds meer vraag naar een duurzaam alternatief. Een warmtepomp biedt hierin uitkomst en zo draag jij ook je steentje bij aan een beter milieu. 

 

Voordelen van een warmtepomp installatie

Er zijn natuurlijk nog meer voordelen aan het installeren van een warmtepomp. Onderstaande vindt u de grootste voordelen van een warmtepompinstallatie in uw woning. 

 

✔️Lagere CO2-uitstoot;

✔️Kan ook dienen als koeling bij te hoge binnentemperaturen;

✔️Verbetering van het energielabel van uw woning;

✔️Waardestijging van uw woning.  

 

Wanneer is een warmtepomp iets voor mij?

Er zijn geen regels vastgesteld waarin staat waar de warmtepomp wel of niet kan staan. 

 

Als je een oud huis hebt en je wil verduurzamen is het wel aan te raden om na te denken of een warmtepomp installatie een goede eerste stap is. Het is aan te raden om in het geval van een oud huis bijvoorbeeld eerst te isoleren. 

 

De binnen en buitenunit

Een warmtepomp bestaat uit een binnen en buiten unit. De binnenunit wordt over het algemeen geplaatst op de plek waar de cv ketel staat. De buitenunit (de naam zegt het al) wordt buiten geplaatst. In de stad worden de buitenunits meestal op het dak geplaatst en in de wijk meestal naast de woning. 

 

Kosten warmtepomp installatie

De kosten voor het installeren van een nieuwe warmtepomp zijn afhankelijk van meerdere factoren. Hierin spelen onder andere het type woning mee en de huidige cv ketel. 

 

Een prijsindicatie zal liggen rond de €….,-.  Eventuele subsidies kunt u achteraf aanvragen. 

 

Contact

Bent u benieuwd naar de kosten van een warmtepomp installatie in uw situatie? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.

Back To Top