skip to Main Content
Riverstone Bad In De Badkamer

Riverstone bad in de badkamer

Unieke natuurlijke elementen in een badkamer

Als loodgieters komen we veel bij mensen thuis in de badkamer om een verstopping of iets dergelijk te verhelpen. Wat ons daarbij opvalt, is dat we steeds meer natuurlijk ingerichte badkamers zien. Ofwel: er zijn veel natuurlijke elementen in verwerkt. Zo langzamerhand hebben we er een zeer goede kijk op gekregen. Zo zien we steeds vaker een natuurstenen wastafel of badkuip. Ze zijn zo mooi dat we u er graag wat meer over willen vertellen. Met een, in dit geval, riverstone wastafel en badkuip haalt u prachtige, unieke kunstwerken in huis. We moeten u daarbij wel attenderen op het onderhoud van natuursteen sanitair. U leest er hieronder alles over.

Kenmerken van het natuursteen

De riverstone wastafel of badkuip is gemaakt van één blok natuursteen. Dat maakt ze altijd uniek. Hardsteen is degelijk en hard en heeft een robuuste uitstraling. Na de productie wordt de natuurstenen schoongemaakt en voorzien van een beschermingslaag. Dat voorkomt verkleuringen. Deze laag beschermt overigens niet tegen zware, harde of scherpe voorwerpen. Voor het schoonmaken van de wastafel en het riverstone bad zijn er een aantal aandachtspunten.

Hoe natuurstenen sanitair schoonmaken?

Het belangrijkste waar u op moet letten bij het schoonmaken van uw natuurstenen sanitair is welke producten u gebruikt. Wij adviseren om geen zure producten te gebruiken, ook niet in een verdunde vorm. Natuursteen bevat namelijk kalk. Wanneer zuren in contact komen met kalk leidt dit tot doffe plekken. Ook agressieve reinigingsmiddelen als chloor, ammonia en gootsteenontstopper mag u nooit gebruiken bij een natuurstenen wastafel of bad.

Natuursteen onderhouden

Natuursteen schoonmaken mag gewoon met groene zeep. Kwestie van goed inzepen van de wastafel en het bad met een sopje van groene zeep en daarna grondig naspoelen is eigenlijk alles. Ook een neutraal schoonmaakmiddel met een pH-waarde 7-8 werkt prima. Ten slotte is het bij het schoonmaken van de natuurstenen wastafel belangrijk dat u nooit een schuurspons gebruikt!

Natuursteen beschermen

Een wastafel en een bad worden intensief gebruikt. Om het natuursteen te beschermen is het belangrijk om de zeep, tandpasta en overige aanslag die in de wastafel terecht komt goed weg te spoelen met water. Ook is het verstandig om minstens een keer per dag de natuurstenen wastafel even te drogen met een handdoek. Zo ontstaat er zo weinig mogelijk kalkaanslag. Smeer de hardstenen wastafel na het schoonmaken ook af en toe in met wat olijfolie. Het is een effectieve en relatief voordelige manier om de wastafel te beschermen.

Showroom bezoeken?

Wilt u graag een natuurstenen wastafel of een riverstone bad bekijken? Ga ze dan eens bekijken in een showroom van een echte specialist. Hij kan u adviseren over de kwaliteiten en de plaatsing. Bovendien kan een specialist u specifiek advies geven over het onderhoud van uw natuurstenen sanitair.

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij verwijzen u wel door naar de specialist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top