skip to Main Content
Tips Om Zelf Een Badkamer Verstopping Op Te Lossen

Tips om zelf een badkamer verstopping op te lossen

Als uw badkamerafvoer verstopt zit

Het is een beetje een nachtmerrie als u in alle vroegte merkt dat de afvoer in uw badkamer verstopt zit en het water niet meer wegloopt uit uw wasbak, douche, bad of toilet. Daarvoor bent u toch niet vroeg opgestaan? Maar goed, u moet er wel wat mee. Belt u meteen een loodgieter of probeert u het probleem eerst zelf op te lossen? Voor dit laatste geval geven we u hier wat tips om zelf een badkamer verstopping op te lossen.

Verstopping wasbak badkamer oplossen

Meng wat huishoudsoda met heet water. Giet het mengsel langzaam in de verstopte afvoer van de wasbak. Laat het een nachtje inwerken en kijk daarna of het water weer doorloopt.
Is de afvoer geblokkeerd door kalkaanslag? Meng dan soda met huishoudazijn. Azijn werkt namelijk goed tegen kalk. U kunt overigens ook de plopper gebruiken! Die werkt vooral goed als u hiervoor soda en heet water heeft gebruikt. De verstopping wordt dan wat ‘losser’. Lukt dat allemaal niet? Maak dan de sifon onder de wastafel los en check deze op vuil. Verwijder het aanwezige vuil en monteer alle onderdelen weer zorgvuldig op zijn plek.

Doucheput verstopt

Met bovenstaande tips kunt u ook het doucheputje ontstoppen. U kunt ook een stapje verder gaan door er een ontstoppingsveer bij te gebruiken.

Bad verstopt

Loopt het badwater niet meer weg? Bovenstaande tips gelden ook voor de badafvoer. Alleen het sifon gebruiken kan dan lastig zijn. Misschien lukt het om met een soda-oplossing en een plopper de verstopping weg te halen, maar dat is best moeilijk. Het vuil zit namelijk vast in een gekromde buis. Dan is een rioolspecialist bellen het enige redmiddel.

Toilet in badkamer ontstoppen

Zit het toilet in de badkamer verstopt? Als de blokkade niet te diep zit, kunt u die met de hand verwijderen. Doe dan wel rubberen handschoenen aan om contact met bacteriën te voorkomen. Is de blokkade niet zichtbaar? Probeer dan het volgende:

  • Doe wat afwasmiddel in de afvoer. Laat het even inwerken en spoel het dan weg met een emmer heet water. Gebruik geen kokend water, anders barst de toiletpot misschien.
  • Strooi schoonmaaksoda in het toilet. Giet er heet water bij. Laat dit mengsel een nachtje inwerken en spoel daarna weer een keer door.
  • Plopper gebruiken: Leg dan wel eerst wat oude kranten of doeken rond het toilet, want het kan spetteren. Houd het rubber van de plopper eerst onder de warme kraan om het flexibel te maken. Plaats de plopper in de afvoer van het toilet en beweeg het op en neer om de blokkade naar boven te werken.

Toch expert inschakelen?

Lukt het uiteindelijk toch niet zelf? Schakel een expert in om de verstopping te verhelpen. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top