skip to Main Content
Hoe Voorkom Ik Verstoppingen In De Winter?

Hoe voorkom ik verstoppingen in de winter?

Hoe voorkom ik verstoppingen in de winter?

Tips om verstoppingen in de winter te voorkomen

Een verstopping in uw afvoer brengt naast praktisch ongemak ook een vieze geur met zich mee. Echt iets om u dood aan te ergeren in uw mooie huis. En behoorlijk gênant wanneer u bezoek krijgt. De oorzaak van een verstopping is vaak iets kleins, zoals vallend blad in het najaar. Dit kan via de regenpijp in uw afvoer terecht komen waar het zich steeds verder ophoopt. Maar nu de hamvraag: wat kunt u hiertegen doen. U krijgt het antwoord in dit blog. Lees snel verder.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is het beter om te voorkomen dat uw afvoer ├╝berhaupt verstopt raakt. Door bladvangers in de dakgoot te plaatsen, voorkomt u zoveel mogelijk dat bladeren de afvoer instromen. Ook het regelmatig schoonmaken van de dakgoot helpt hierbij. Daarbij kunt u ervoor kiezen om de afvoer voor de winter preventief te laten doorspuiten. Zo ondervindt u helemaal geen hinder van verstoppingen.

Verstopping in de winter verhelpen

Is het slechts een beginnende verstopping? Dan kunt u het vaak zelf af met een simpele ontstopper en/of een ontstoppingsmiddel. Bij een serieuze verstopping is dit echter niet langer mogelijk en zult u professionele hulp in moeten schakelen. Een loodgieter heeft vaak ook een ontstoppingsdienst en kan de afvoer op hoge druk voor u doorspuiten. En als dat niet helpt de verstopping verhelpen met een veger of haakje.

Verstoppingen zijn er om op te lossen

Dit waren onze loodgietertips. Zoals u ziet zijn er voldoende mogelijkheden voorhanden om verstoppingen in de winter te verhelpen. En zijn er ook voldoende mogelijkheden om verstoppingen helemaal te voorkomen.

Wil u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes, tips en trucs op loodgietergebied? Houd dan onze blog in de gaten. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top