skip to Main Content
Dakreiniging Zelf Doen – 3 Tips

Dakreiniging zelf doen – 3 tips

Voer regelmatig een dakreiniging uit

Om schade aan uw dakbedekking te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig een dakreiniging uit te voeren. Voor het beste resultaat raden we aan om hiervoor een specialist in te schakelen. Wilt u toch liever zelf de dakreiniging uitvoeren? Vergeet dan deze 3 tips niet!

1. Verwijder mossen voor de winter

Bij een dakreiniging is het belangrijk om uw dak te ontdoen van mossen en algen. Een vochtige ondergrond, zoals een dak, is de perfecte omgeving voor mossen. Deze groene laag op uw dak ziet er natuurlijk niet mooi uit. Maar wist u dat mossen en algen ook kunnen zorgen voor ernstige schade aan uw dak? Doordat de mossen zo goed groeien op deze vochtige plek, kunnen ze zorgen voor scheuren in uw dak. Dit zorgt op zijn beurt weer voor lekkages en nog grotere problemen. Verwijder de mossen en algen tijdens een dakreiniging het liefst vóór de winter.

2. Wees voorzichtig met chemische producten

Er zijn verschillende producten op de markt om te gebruiken bij dakreiniging. Veel daarvan bevatten chemische middelen. Verkeerd gebruik van chemicaliën kan zorgen voor schade aan uw dak. En dit wilt u natuurlijk niet! Het is gelukkig ook mogelijk om een hogedrukreiniger te gebruiken voor uw dakreiniging. Door de druk van het water wordt het dak schoon gespoten en worden mossen en algen van uw dakbedekking verwijderd. Gebruik de hogedrukreiniger op een lage stand en voer de druk eventueel op voor het gewenste resultaat.

3. Pas op voor asbest

Oude dakpannen of daken met golfplaten bevatten vaak asbest. Dit is een uiterst giftige stof. Is er mogelijk sprake van asbest in uw dakbedekking? Voer dan niet zelf de dakreiniging uit. Wanneer de asbest vrijkomt kan dit namelijk ernstige gezondheidsschade tot gevolg hebben. Neem geen onnodige risico’s en laat professionele dakreiniging uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top