skip to Main Content
Airconditioning Onderhoud

Airconditioning onderhoud

Nut en noodzaak van airco-onderhoud

Het kopen van een airco is voor veel mensen een flinke investering. Daarvan wil je niet dat die investering binnen de kortste keren om niet is, omdat de airconditioning stuk is. Daarom vertellen we je hieronder waarom airconditioning onderhoud nodig is om lang te kunnen genieten van de koelte en de warmte van de airco.

Waarom is airco onderhoud belangrijk?

Stof en vuil in de lucht kunnen de werking van een airconditioning achteruit doen gaan. Het is dus belangrijk om je airco tijdig schoon te maken. Maar wanneer is dat dan precies? Gemiddeld is twee keer per jaar onderhoud aan een airco nodig. Maar dat hangt ook af van de mate van gebruik en de soort ruimte waarin de airco zich bevindt. Staat je airco in een stoffige ruimte? Dan is frequenter schoonmaken het advies.

Airco bijvullen

Door de airconditioning regelmatig te laten koelen, wordt de hoeveelheid koelmiddel in het apparaat uiteraard minder. Door het koelmiddel bij te vullen, blijven de prestaties optimaal en houd je het energieverbruik zo laag mogelijk. Laat het vullen bij voorkeur over aan een specialist om te voorkomen dat er lucht in het systeem komt. Koelmiddel bijvullen is ongeveer één tot twee keer per jaar nodig.

Filters controleren

Door veelvuldig gebruik van de airconditioning, kan er stof en vuil ophopen op de filters. Regelmatig de filters controleren en afspoelen met lauwwarm water voorkomt dat stof door de ruimte verspreid wordt. Niet alleen de binnenkant heeft onderhoud nodig; je mag ook de buitenkant niet vergeten. Haal dus regelmatig een droge doek over de buitenkant heen.

Zelfreinigingsfunctie van de airco gebruiken

Een zelfreinigingsfunctie onttrekt het vocht uit de airco, waarmee de groei van schimmels en bacteriën wordt voorkomen. Helaas heeft niet elke airco deze zelfreinigingsfunctie. Maar als ie erop zit…gebruik hem!

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in het (laten) plaatsen van airconditioning of wil je eerst meer weten over het onderhoud? Laat je adviseren en informeren door een airconditioning specialist bij jou in de buurt. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top