skip to Main Content
Chemische Hulpmiddelen Om De Wc Te Ontstoppen, Goed Of Niet?

Chemische hulpmiddelen om de wc te ontstoppen, goed of niet?

Een verstopte wc, en dan?

Wanneer jouw wc verstopt is dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk de wc weer werkende hebben. Vaak kiezen mensen ervoor om de wc zelf te ontstoppen, dat is immers goedkoper dan een rioolbedrijf bellen. Maar is het zelf ontstoppen van jouw wc wel echt zo verstandig?

Chemische middeltjes voor de wc

Wanneer je zelf de wc wilt gaan ontstoppen heb je de keuze uit meerdere middeltjes. Let er wel op dat je kiest voor niet schadelijke hulpmiddelen. Alles wat je door de wc spoelt komt namelijk vanzelf in de riolen terecht. Uiteindelijk zal het vervuilde water bij de waterzuiveringen komen. En sommige dingen zijn lastig om weg te zuiveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medicijnen, olie of billendoekjes. Ook hebben veel schoonmaakmiddelen een slechte invloed op het milieu.

De betere schoonmaakproducten

Schoonmaken kan duurzaam gebeuren. Producten waar je bijvoorbeeld voor moet waken zijn onder andere chloor. Chloor is dan ook niet nodig voor het schoonmaken of ontstoppen van het watercloset. Chloor desinfecteert alleen, maar reinigt en ontkalkt niet. Ook is het handig om goed op de keurmerken te letten bij het kopen van schoonmaakmiddelen. De keurmerken kunnen je vertellen hoe milieuvriendelijk ze zijn. Daarnaast heb je vaak wel chemische middelen nodig om je wc ook echt goed te kunnen ontstoppen en niet alleen schoon te maken.

Alternatieve manieren om de wc schoon te krijgen

Er zijn ook nog enkele zeer milieuvriendelijke alternatieve manieren om jouw wc weer te ontstoppen en fris te krijgen. Een uitstekende milieuvriendelijke manier is om soda te gebruiken. Dit wordt veel gebruikt in het huishouden en zorgt voor minimale vervuiling van het milieu. Een ander alternatieve manier om jouw wc schoon te maken is door cola te gebruiken. Cola werkt ideaal tegen roest en kalkaanslag. Dit komt onder andere door de voedingszuren die in cola zitten. Laat de cola een uur in de wc staan en borstel de wc daarna goed door. Even doortrekken en jouw wc is weer schoon!

Rioolbedrijf lost verstopping echt op

Mocht jouw wc echt flink verstopt zitten en je ziet niet de mogelijkheid om dit zelf op te lossen. Dan kun je toch altijd beter een rioolbedrijf bellen. Zij kunnen jou met hun professionele gereedschap prima helpen en zo ben je ervan verzekerd dat jouw wc weer voor een lange tijd goed doorspoelt. Mocht je vragen of tips hebben dan kun je ons altijd mailen via dit contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top