skip to Main Content
4 Voordelen Van Vrijstaande Convectoren

4 voordelen van vrijstaande convectoren

Ervaar de voordelen van vrijstaande convectoren

Wanneer je op zoek bent naar een efficiënte, stijlvolle en energiezuinige manier om je woning te verwarmen, kom je al snel uit bij convectoren. Ook wanneer je om een bepaalde reden niet de mogelijkheid hebt om convectoren in de vloer te verwerken kun je profiteren van de voordelen van deze manier van verwarmen. We raden je in dat geval namelijk aan om vrijstaande convectoren te kopen. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van vrijstaande convectoren.

vrijstaande convectoren kopenConvectiewarmte of stralingswarmte

Het eerste grote voordeel van vrijstaande convectoren is de manier waarop de ruimte verwarmd wordt. Radiatoren maken hiervoor gebruik van stralingswarmte. Convectoren zuigen de koude lucht uit de kamer naar binnen en verwarmen deze. Vervolgens wordt het de kamer ingeblazen. De warmte lucht stijgt langzaam op. Afgekoelde lucht daalt en komt weer in de convectoren terecht. Dit zorgt voor een veel gelijkmatigere en aangename warmteverdeling dan de stralingswarmte van radiatoren. De opwarming van de lucht gebeurt volledig binnenin het apparaat. Hierdoor hebben convectoren als bijkomend voordeel dat ze ook meteen koel zijn wanneer je ze uit zet.

Snelle opwarming

Doordat de warmte de kamer ingeblazen wordt, zorgen vrijstaande convectoren voor een veel snellere opwarming. De circulatie in de ruimte wordt namelijk vergroot. Wil je dat het proces nog sneller gaat? Dan kun je ervoor kiezen om de vrijstaande convector te combineren met een ventilator. Deze blaast de lucht nog efficiënter de kamer in.

Minder energieverbruik

Convectoren warmen de woning veel sneller en gelijkmatiger op dan radiatoren. Een vrijstaande convector warmt een grote ruimte probleemloos met zo’n 8°C op in slechts 10 minuten. Het rendement van convectoren is dan ook veel hoger dan die van radiatoren. Door de gelijkmatige verdeling van de warmte is de gevoelstemperatuur een stuk aangenamer, wat betekent dat de verwarming gerust 1 tot 2 graden lager gezet kan worden. Ook dit zorgt voor minder energieverbruik. Door dit lage energieverbruik verminder je dus niet alleen je energiekosten, maar ben je ook een stuk milieuvriendelijker bezig.

Plaatsing overal mogelijk

Een vrijstaande convector is een uitstekende keuze wanneer je in je woning geen ruimte aan de muren hebt om een radiator op te hangen of wanneer er geen mogelijkheid is om de convectoren in de vloer te verwerken. Vrijstaande convectoren passen perfect in elk type interieur door de stijlvolle omkasting. Deze omkasting is overigens in heel veel verschillende modellen en kleuren te verkrijgen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Wij raden je aan om eens contact op te nemen met een specialist die je kan adviseren over de nieuwste ontwikkelingen, de verschillende modellen en die je persoonlijk advies kan geven over de juiste convectoren voor jouw woning. Dan geniet jij binnenkort ook thuis van de vele voordelen van vrijstaande convectoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top