skip to Main Content
Riool Ontstoppen Voorkomen!

Riool ontstoppen voorkomen!

Hoe voorkomt u een rioolverstopping?

Na het oplossen van een rioolverstopping door een professioneel bedrijf bij u thuis weet u ineens weer waarom het best veel zin heeft om moeite te om rioolproblemen te voorkomen. Riool ontstoppen kan voor veel narigheid zorgen, zoals stank- en wateroverlast, hak- en breekwerk en… een gepeperde rekening. Daarom geven we u hieronder een aantal tips om rioolproblemen te voorkomen. Dat scheelt veel ellende en onnodige kosten voor riool ontstoppen!

Wat mag u niet door de gootsteen spoelen?

Veel mensen spoelen nog altijd veel door de gootsteen. Dat komt door luiheid of onwetendheid. Zo kunt u beter geen vetresten uit pannen in de gootsteen gooien. Hoewel het onschuldig en makkelijk lijkt om na het koken de pannen even snel uit te spoelen, kan het flinke schade aanrichten. Veeg uw vette pannen daarom na het koken en bakken uit met een stuk keukenrol om het vet te verwijderen en gooi het keukenpapier in de prullenbak.

Houd uw gootsteen schoon

Het is overigens ook belangrijk om uw gootsteen goed schoon te houden. Voorkom dus dat grotere voedselresten in uw gootsteen terecht komen. Ruim etensresten die toch in de gootsteen terechtkomen zo snel mogelijk op.

Let op wat u door uw toilet wc spoelt

Er wordt ook veel door het toilet gespoeld wat er niet in thuishoort. Papieren luiers, maandverband en tampons moeten in een prullenbakje gegooid worden. En dat geldt ook voor tissues en keukenpapier. Ook kattenbakvulling is heel slecht voor de leidingen. Spoel dat dus ook niet door het toilet.

Toch last van rioolproblemen?

Rioolproblemen kunt u nooit helemaal voorkomen, maar met bovenstaande tips is de kans op problemen in ieder geval een stuk kleiner! Heeft u toch last van rioolproblemen? Dan is het helaas noodzakelijk om het riool ontstoppen door een professioneel bedrijf te laten doen.

Heeft u handige huis-tuin-en-keukentip voor riool ontstoppen? Wij verzamelen ze graag voor een speciaal blog over dit onderwerp. Stuur ons uw tips toe via ons contactformulier. Hartelijk dank voor uw inzending!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top