skip to Main Content
Wat Moet U Doen Bij Een Dak Lekkage In Den Haag

Wat moet u doen bij een dak lekkage in Den Haag

Hoe langer u wacht, erger de schade wordt!

Heeft u een dak lekkage in Den Haag? Dat gebeurt bij veel mensen wel eens. Helaas ziet niet iedereen direct de ernst ervan in. Een paar druppeltjes water is makkelijk op te vangen. Maar het grote probleem is dat uw dak beschadigd is! Dat is wel een probleem. En hoe langer u wacht, hoe groter de schade wordt. Ga dus direct aan de slag om uw dak lekkage te verhelpen.

Oorzaken van dak lekkage

Beschadigde dakpannen of een slechte regenwaterafvoer kunnen oorzaken van daklekkage zijn. De eerste mogelijkheid spreekt voor zich: verouderde of kapotte dakpannen houden regenwater niet meer goed tegen. Maar ook een slechte regenwaterafvoer kan tot dak lekkage leiden. Met name bij platte daken. Als er geen goede regenwaterafvoer is, blijft het water op het dak staan. Het gewicht van het water blijft op het dak drukken. Het water zoekt dan toch een uitweg en zal zich tussen de naden wringen, met lekkage tot gevolg.

Dak lekkage opsporen

Een dak lekkage herkent u aan vochtplekken op het plafond, en/of loslatend behang. Vaak heeft het water al enkele meters afgelegd in uw dakconstructie. Dat maakt opsporen van de lekkage-bron lastig. Breek dan niet zelf uw dak open, maar schakel een expert in. Een loodgieter ziet vaak al snel waar het lek ontstaan is. Hij kan u adviseren over de beste reparatie voor uw dak.

Zelf dak lekkage repareren

Wilt u toch zoveel mogelijk zelf doen voordat u een expert inschakelt? Volg dan onderstaande 4 stappen:

  1. Meld dak lekkage bij uw verzekering: de verzekeraar zal snel hulp bieden bij het regelen van noodreparaties en noodvoorzieningen.
  2. Probeer verdere schade te voorkomen: u kunt verdere vochtschade beperken door het lekkende water op te vangen. Dit kan met emmers en bakken, en zelfs met dekens op de grond.
  3. Lekkage dak zelf oplossen: bent u handig? Ga dan het dak op en controleer of er dakpannen scheef liggen, of zelfs missen. Is dit het geval? Dan komt de lekkage hier hoogstwaarschijnlijk vandaan. Wanneer u de dakpannen weer recht legt (of er nieuwe pannen op legt) zal het lek verholpen zijn.
  4. Lukt het niet zelf? Schakel bij een dak lekkage in Den Haag dan goede loodgieter in.

Kosten van reparatie van dak lekkage in Den Haag

Voor een dakreparatie bij een dak lekkage in Den Haag betaalt u meestal een prijs per vierkante meter. Hoeveel je dakreparatie uiteindelijk kost, is afhankelijk van de ernst van uw dak lekkage. Veel specialisten en loodgieters maken vooraf een inschatting van de uiteindelijke kosten.

Heeft u goede of minder goede ervaringen met een loodgieter? Vertel het ons via het contactformulier hier op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top